Hummerlag enligt Björn & Johan version 2006 5 l vatten 200 g grovt salt 1 dl socker 0,5 l mörkt öl (t.ex. Bayerskt) Krondill, lite lagom, inte för mycket för då smakar det kräftor istället. Dagen innan: Koka gärna upp en lag dagen innan hummern ska kokas. Låt denna svalna av och kylas ner. Hummerkokardagen: Koka upp en ny lag. Beroende på kokkärlets storlek och humrarnas storlek kan det vara lämpligt att koka i flera omgångar. 2006 hade vi fyra humrar på vardera ett kilo. Dessa kokade vi i två omgångar. Lägg i en hummer, låt koka upp och lägg i nästa. Låt koka upp igen. Nu startar tidtagningen. För våra humrar var det lagom med 13 minuters kokning. När de kokat klart, lägg i dem i gårdagens avsvalnade lag så att den invändiga kokningen avstannar. Repetera förfarandet så att alla humrar blir kokta. Om den svala lagen inte täcker humrarna kan man med fördel snabbt kyla ned "dagens lag" (exempelvis mha vattenbad och kylklampar i plastpåse) och addera den till "gårdagens lag". Låt humrarna ligga i den svara lagen så länge som möjligt. Det kan vara lämpligt att sätta den svala lagen i ett vattenbad eftersom de nykokta humrarna kommer att värma lagen. Smaklig spis!